Ett lätt rött vin
Många röda viner kan vara tunga att dricka och har ganska mycket smak. Ett glas rött till maten kan vara gott och då kanske man vill ha ett lite lättare rött vin. Som passar till olika maträtter. Detta vin är en favorit och brukar att finnas hemma då det passar till så mycket. Det är ett fruktigt vin med smak av björnbär, choklad, plommon och kaffe. Ingen utav dom smakerna slår igenom utan dom passar så bra ihop.
Ett glas rött före eller efter maten
En del viner och då speciellt röda viner kanske inte är så goda att ta före eller efter maten. Detta vin kan serveras både före och efter maten om man vill då det inte är så tungt. Servera vinet i ungefär arton grader så är det jättegott. Vinet är gjort av en blå druvsort som härstammar från Sicilien och som heter Nero d’avola. Den går också under namnet calabrese och är också den mest odlade druvsorten just på Sicilien och är döpt efter staden Avola.
Vad ska man tänka på när det gäller rött vin?
När det serverings temperatur när det gäller rött vin så brukar det ofta stå 16-18. Man kan också säga “rumstempertur” för det fungerar det med. I fall det röda vinet är lätt som till exempel är gjort av pinot noir eller gamay så kan du servera det ännu svalare om du kan. Gärna runt 14-16 grader. När flaskan är öppen så kommer alla smaker fram. Är det så att inte allt innehåll dricks upp så är det bättre att förvara den i kylskåp om du inte har en sval källare eller vinskåp. Man brukar säga att en flaska som hålls sval håller i tre till fem dagar.