Champagnehuset

Vi i Sverige älskar det

Att få en perfekt champagne med dom bästa bubblorna kräver en stor kunskap från början till slut. Champagnehuset har över trehundra vinodlare i området Champagne som producerar champagne som hela Sverige älskar. Dom blir fler och fler och alla får genomgå en noggrann kvalitetskontroll för att alla ska ha samma standard på champagnen. För varje år är det fler som vill vara med  i champagnehuset och dessa får först prova att vara med i ett år för att se om det fungerar. Fungerar det så blir det kontrakt sins emellan. På grund av att dom är så noga med kvalitet och inte kvantitet så fortsätter tillverkningen och konsumenterna fortsätter att handla.

Champagnehuset är stort i Sverige

Då champagnehuset gör champagne med exklusive kvalitet så säljs denna champagne bara på restauranger och vinbutiker. Champagne ska serveras kyld i sex till åtta plusgrader. För att den ska hålla kylan efter att ha serverat några glas och det finns kvar i flaskan så ska du hålla flaskan kyld i en hink med is eller kallt vatten. Ett tips är att hälla lite salt i vattnet så blir champagnen kallare snabbare.

Champagnehuset
Champagnehuset

 

Många serverar champagnen i grunda glas medans vissa i höga. Vare sig du serverar i något utav det ska du hålla i glaset i själva stjälken och inte i glaset. Då håller sig drycken kallare längre. Du u ska också öppna flaskan mycket försiktigt så att du inte förlorar för mycket bubblor från flaskan. Se till att flaskan stått eller legat kallt innan du öppnar den.

Champagnehuset
Champagnehuset

 

När du häller upp champagnen ska du hålla i flaskan antingen mitt på eller i botten. Håll flaskan nära glaset så att du inte förlorar för mycket bubblor eller det bubblar över. Dessutom ska du inte servera ett helt glas fyllt med drycken utan bara halvfullt. Det är bättre att fylla på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *