Hoppa till innehåll

Bag-in-box, vin, drinkar och alkohol

Tips, råd och recept

Meny
  • Hem
  • Alkohol
  • Alkoholfritt
  • Bag-in-box
  • Blogg
  • Bubbel
  • Drinkar
  • Kontakt & samarbete
  • Tillbehör
  • Vin
Meny

Champagnehuset

Publicerad den 10 juli 202319 september 2024 av Vinexperten

Vi i Sverige älskar det

Att få en perfekt champagne med dom bästa bubblorna kräver en stor kunskap från början till slut. Champagnehuset har över trehundra vinodlare i området Champagne som producerar champagne som hela Sverige älskar. Dom blir fler och fler och alla får genomgå en noggrann kvalitetskontroll för att alla ska ha samma standard på champagnen. För varje år är det fler som vill vara med  i champagnehuset och dessa får först prova att vara med i ett år för att se om det fungerar. Fungerar det så blir det kontrakt sins emellan. På grund av att dom är så noga med kvalitet och inte kvantitet så fortsätter tillverkningen och konsumenterna fortsätter att handla.

Champagnehuset är stort i Sverige

Då champagnehuset gör champagne med exklusive kvalitet så säljs denna champagne bara på restauranger och vinbutiker. Champagne ska serveras kyld i sex till åtta plusgrader. För att den ska hålla kylan efter att ha serverat några glas och det finns kvar i flaskan så ska du hålla flaskan kyld i en hink med is eller kallt vatten. Ett tips är att hälla lite salt i vattnet så blir champagnen kallare snabbare.

Champagnehuset
Champagnehuset

 

Många serverar champagnen i grunda glas medans vissa i höga. Vare sig du serverar i något utav det ska du hålla i glaset i själva stjälken och inte i glaset. Då håller sig drycken kallare längre. Du u ska också öppna flaskan mycket försiktigt så att du inte förlorar för mycket bubblor från flaskan. Se till att flaskan stått eller legat kallt innan du öppnar den.

Champagnehuset
Champagnehuset

 

När du häller upp champagnen ska du hålla i flaskan antingen mitt på eller i botten. Håll flaskan nära glaset så att du inte förlorar för mycket bubblor eller det bubblar över. Dessutom ska du inte servera ett helt glas fyllt med drycken utan bara halvfullt. Det är bättre att fylla på.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vinlådor med tillhörande matrecept

vinbox
vinbox

 

Recept och vin på samma ställe.
Bag in Cook Book

Senaste inläggen

  • Ett historiskt vin med kunglig arv 16 juni 2025
  • Populära longdrinks att beställa ute 16 maj 2025
  • CHAVIN Sauvignon blanc Colombard Gros manseng 10 april 2025
  • När vin möter konst – vår upplevelse hos Sip & Create 8 april 2025
  • Vad du bör veta om Syrah druvsort 22 mars 2025

Arkiv

  • juni 2025
  • maj 2025
  • april 2025
  • mars 2025
  • januari 2025
  • december 2024
  • november 2024
  • oktober 2024
  • september 2024
  • augusti 2024
  • juli 2024
  • juni 2024
  • maj 2024
  • april 2024
  • mars 2024
  • februari 2024
  • januari 2024
  • december 2023
  • november 2023
  • oktober 2023
  • september 2023
  • augusti 2023
  • juli 2023
  • juni 2023
  • maj 2023
  • december 2022
  • november 2022
  • augusti 2022
  • april 2022
  • maj 2021
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augusti 2020
  • maj 2019

Kategorier

  • Alkohol
  • Bag-in-box
  • Bubbel
  • Inlägg
  • Okategoriserade
  • Vin
© 2025 Bag-in-box, vin, drinkar och alkohol | Drivs med Minimalistisk blogg WordPress-tema