Buffeborden är fulla av mycket gott
Nu på sommaren är det extra gott med ett glas kallt gott rosevin. Det känns mer uppfriskande och lätt under sommaren. Rose på sommaren antingen som en liten fördrink eller till en sallad på till exempel vattenmelon. Man äter lite lättare på sommaren och bufféborden är fyllda med kallskurna skivor av rostbiff, lax eller rökta räkor. Under sommaren dricker många roseviner och det finns en del ute att handla. Både i butik men också att beställa.
Rose är gjort av druvornas skal
Vare sig du dricker rosevin som fördrink eller till maten ska vinet vara kallt för att aromerna ska framhävas så mycket som möjligt. Den rekommenderade temperaturen ska vara mellan åtta och tio plusgrader. Aromerna som finns är ofta jordgubbar, hallon eller körsbär, men det finns också andra bär som vinet är gjort av. Det finns i många olika grader när det gäller sötheten då dom kan både vara torra eller söta. Sen är det också syrligheten som spelar stor roll för att vinet ska bli fräscht och gott.
Ett kallt glas rose på sommaren
Beroende på hur länge skalen är med i processen så kan färgen på vinet vara lite olika beroende på sort och var den är producerad. Ju ljusare färg ju lättare är smaken, För att se färgen på rosevin så brukar man använda klara flaskor. När man producerar rosevin börjar man med att krossa druvorna. Sen får skalen ligga kvar i musten allt emellan några timmar till ett par dagar.
Ett bubblande rose är något som också kan drickas både som sällskapsvin eller till maten. Det finns både flaskor att dela med bekanta men också små flaskor som du kan avnjuta en varm sommardag själv. Något som många tror men som inte är sant är att rose inte är en blandning av vitt och rött vin.