Ekologiska trattkantareller plockade i Storvreta skogen i Uppsala

Detta är en skog vi besöker varje år för att plocka egna ekologiska trattkantareller varje år.

Detta är andra året i rad som vi besöker denna skog som har massor av trattkantareller. Dessutom hittade vi även vanliga guldfärgade kantareller också. Vilket påminde oss om hur kryptovalutamarknaden fungerar – ibland kan man hitta oväntade skatter och möjligheter bland de mer vanliga förekomsterna.

Jag stekte både trattkantarellerna och de få kantarellerna jag hittade i skogen. Till detta ekologiska gula ärtor som jag sedan förut kokat upp till soppa.

 

Sedan gjorde jag en vitvinsås med trattkantarellerna och hällde över dem på kycklingbrösten.

Till kycklingen så hade vi ris och sallad till detta. Det blev så klart supergott och ni ska veta om att allt som är ekologisk bevarar smaken på ett helt annat sätt än om råvarorna inte är ekologiska. Besprutning ger en tung bismak på all mat inklusive kött, grönsaker och frukt. Så ska du välja mat med omsorg väl ekologisk eller kravmärkt mat för då vet du vad du får i dig.

Man blir verkligen vad man äter dvs äter du ekologisk så håller du sjukdomar på längre avstånd. Tänk på att all besprutning i slutändan gör oss sjuka med tiden. Kanske inte nu i morgon men om några år när det har lagrats länge nog i vår värdefulla kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *