Okategoriserade

Alla grönsaker på Botaniska trädgården är ekologiska

Varje år besöker flera turister och Uppsala bor Botaniska trädgården i Uppsala.

Här finns även ett café som drivs av Triller mat & bröd.

 

Denna växer vilt och är så klart ekologisk då man inte besprutar några växter här på Botaniska trädgården i Uppsala.

Botaniska trädgården i Uppsala din guide till dess historia och attraktioner

Botaniska trädgården i Uppsala är en av de mest populära turistattraktionerna i staden. Trädgården är en av de äldsta botaniska trädgårdarna i Sverige och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Den är belägen i närheten av Uppsala slott och täcker en yta av över 34 hektar.

Trädgården är en vacker och fridfull plats där besökare kan njuta av en mängd olika växtarter från hela världen. Här finns allt från stenpartiväxter, köksväxter, sommarplanteringar till växter från öknar och andra torra områden. Besökare kan också besöka det tvåhundraåriga orangeriet med sina vackra praktsalar och det tropiska växthuset som är hem till banan- och kaffeplantor, orkidéer och andra exotiska växter.

Botaniska trädgården är inte bara en vacker plats att besöka, utan också en viktig resurs för forskning och utbildning. Trädgården är en del av Uppsala universitet och används ofta av studenter och forskare för att studera växter och deras egenskaper. Besökare kan också delta i olika utbildningsprogram och guidade turer för att lära sig mer om trädgårdens historia och växtliv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *