ekologiskt
Okategoriserade

Varför ekologiskt

Byt ut en i taget

Om du vill hjälpa naturen och göra något bra ska du välja ekologiskt. Så varför ekologiskt tänker du? Jo för att ge vår miljö och natur en chans. Tycker du att det är svårt att fylla hela korgen eller vagnen med bara ekologiska produkter så börja med ett par få. Det hjälper till mycket mer än vad du tror. Jag ska ge dig några tips på några varor som du kan börja med.

Här kommer några varor som du kan välja och som är ekologiskt

Kaffe är det många som dricker och när det gäller kaffebönor och kaffeplantage så är det många som använder kemiska bekämpningsmedel. Dessa medel kan skada både natur, djur och människor. Så är du en kaffedrickare och köper kaffe så välj ett kaffe som ekologiskt.

ekologiskt

En annan produkt som finns som ekologiskt i många butiker är bananer. Bananer är mycket hårt besprutade med miljöfarliga bekämpningsmedel. Det sägs också att dessa starka medel kan ge nervskador för dom som jobbar på bananodlingarna. Det är samma sak med vindruvor. Dom har ett tunt skal och när dom besprutas så tränger dessa medel igenom och då kan det finnas rester av dessa bekämpningsmedel när du handlar dom.

När det gäller russin så finns det en undersökning från Livsmedelsverket. Dom gjorde ett stickprov på ett paket som kom från Turkiet där dom hittade hela tjugofyra stycken kemiska medel. Så titta efter både vindruvor, russin eller vin när det gäller ekologiskt.

I mitt förra inlägg skrev jag om kött. Det är samma sak där. Kött och mjölk från till exempel kor gör en stor skillnad. Hittar du inte ekologiskt kött kan du också leta efter svensk naturbeteskött. Visst kanske ekologiska produkter kostar lite mer, men då får du tänka på vad du hjälper till med. Glada djur och goda härliga produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *