Ekologisk kött

Ekologiskt kött

Man hjälper till på många sätt

Det finns en hel del ekologiskt kött i butikerna nu för tiden. Både i bit och i skivor och efter smak när det gäller fläsk- och nötkött. För att köttet ska få ekologiskt märkning ska alla djur ha fått foder som är ekologisk. Alla djur ska också ha varit utomhus och inte instängda i en lada. Köttet från dessa djur har bättre kvalitet, smakar mer och är mörare. När du köper detta kött bidrar du till att djuren har det bra och att lantbrukare inte dör av bekämpningsmedelsskador.

Kyckling, nöt- fläskkött-det finns mycket ekologiskt kött

Nu när det är sommar är det många som grillar och för oss alla som äter kött av olika slag har längtat efter detta ett tag nu. Att få stå ute och känna den goda lukten när grillen är igång och när grilloljan droppar ner på kolen. Grannarna blir avundsjuka när dom känner den goda doften som sprider sig. Precis som du blir avundsjuk när dina grannar tänder sin grill. Det grillas både nöt- fläsk och kyckling för att inte tala om alla grönsaker som finns att lägga på grillen ´.

 

Ekologiskt kött

Jag är mer en nötkött älskare medans min andra hälft tycker bäst om fläskkarré på sommaren. Det brukar bli både fläskkött och kyckling på grillen då.

Ekologiskt kött

Låt ditt ekologiska kött ligga och dra i rumstemperatur

Det ekologiska köttet är väldigt mört och för att det ska bli ännu mörare bör du låta köttet ligga framme en stund innan du grillar. Eller steker det också för den delen. Man ska aldrig lägga ett kallt kött direkt på grill eller pannan. Och att låta köttet ligga en stund i lite grillolja eller kryddor gör det ännu mera smakrikt och gott. Det finns mycket ekologiska grönsaker som man grilla och äta till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *