Inlägg

Därför är simning bra för din hälsa

 

Jag som driver denna härliga hälsoblogg älskar att simma och har gjort det i flera år. Jag tävlar inte i någon gren utan det jag har gjort mest i mitt liv är att dansa, simma och rida. Just det här med simning gjorde jag mycket förr i tiden. Jag bodde ca 100 meter i från badhuset och simmade kanske 2-3 ggr i veckan. Jag simmade inte alls länge utan simmade ca 10 längder. Varje längd är ca 25 meter så du kan multiplicera det med 10 då får du 250 meter.

Det är en fjärdedels kilometer faktiskt och det anser jag är väldigt mycket. Jag minns att när jag steg upp darrade jag varje gång i benen dvs jag var mer tränad att jag hade förstått. Vad jag menar är att kroppen reagerade mer än vad jag hade förstått. Medans man simmar tror man att man inget gör då man inte belastar kroppen. Det är vatten som sköter belastningen så du gör mer än vad du själv anar. Du märker inte detta förrän du kliver ut ur vattnet.

Jag minns en speciell dag när jag skulle gå och simma så träffade jag på min dåvarande svägerska som tyckte att jag såg så fräsch ut. På den tiden hade jag också migrän med det hela började med användare av P-piller. Tänk om jag visste då vad jag vet i dag om läkemedel och giftiga ämnen.

I dag bor jag lite längre från badhuset men de håller på att bygga ett hotell i närheten där jag bor i dag. Då hoppas jag verkligen att de ska bygga en riktig stor pool från Poolgiganten som vi alla kan bada i. Det hade varit så underbart när man bor så nära dessutom. Jag bor närmare detta hotell nu än vad jag bodde förut till badhuset. Jag älskar att bada och simma då det är otroligt bra för vår hälsa.

Att simma har massor av fördelar bl.a:

  1. Du kan simma i din egen takt och hur långt du vill
  2. Det finns ingen som kan stressa dig medans du simmar
  3. Du stärker nackmuskler som i sin tur leder till mindre smärta i huvudet om du lider av vardaglig huvudvärk och migrän.
  4. Du känner att du är nära naturen då du simmar i vatten
  5. Du kan bygga din pool utomhus mitt i en skog och verkligen känna dig ett med naturen.
  6. Bjuda hem vänner och släkt över en pool party
  7. Få alla att motionera eller leka boll lekar i vattnet
  8. Har du husdjur kan de också ta sig ett dopp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *